ІНТИМНЕ СЕЛФІ В ІНТЕРНЕТІ — ЖАРТ ЧИ НЕБЕЗПЕЧНИЙ РИЗИК?

З такого питання розпочалася тема уроку для десятикласників Мурованської ЗОШ І-ІІІ ст., Пустомитівського району Львівської обл.
“Якщо вас немає в інтернеті, значить вас не існує” . Важко не погодитися з Білом Гейтсом у його висловлюванні та й ніхто не сперечатиметься , що у сучасному світі значну частину свого часу ми проводимо у віртуальному світі. Більшість це розуміє, але самого розуміння мало.
Не випадкого що саме сьогодні 5 лютого коли Україна і світ відзначають День безпечного Інтернету учні разом з вчителем інформатики Дмитровським А. С. долучилися до Всеукраїнської акції #stop_sexтинг.
На уроці учні розглянути можливі сексуальні ризики в Інтернеті, кібер булінг, як запобігти та протидіяти насильству в мережі. Ми користуємось інтернетом кожного дня і нам здається, що ми знаємо усі його таємниці. Блукаючи сайтами, ми часом відчуваємо себе навіть більш впевненими, ніж у власному помешканні, довіряємо віртуальним друзям більше ніж друзям у звичайному житті, рідним батькам. Але чи все так просто у віртуальному світі, як нам здається?
Кожен з присутніх на уроці отримав відповіді на свої питання (навіть якщо він не озвучив його на клас), і щораз як проводитиме свій час в Інтернеті пам’ятатиме прості поради безпечного спілкування.
Відео що було використано на уроці можна знайти на Каналі YouTube «Stop Sexting Ukraine»;або за хештегом #ранок_урок #stop_sexтинг

Немає коментарів:

Дописати коментар